PERSBERICHT     13.09.2015

Levensechte afdrukken worden werkelijkheid

Professionele proofing en fotoprinters produceren de nauwkeurigste kleuren ooit

Amsterdam, 13 september 2015

Epson onthult vier nieuwe professionele fotoprinters in de SC-P-serie voor de markt van kunstillustraties en proefdrukken. De modellen worden geleverd met een inktset van acht of tien kleuren en produceren een breed kleurenspectrum dankzij de Epson TFP PrecisionCoreprintkop, resulterend in nauwkeurige, duurzame afdrukken van professionele kwaliteit. Naast de geavanceerde techniek bieden de printers een reeks van gebruiksvriendelijke functies en zijn hierdoor het ultieme apparaat voor alle proofing en afdrukbehoeften van gebruikers.

 De modellen met acht kleuren en tien kleuren (SureColor SC-P9000, SCP7000, SC-P8000 en SC-P6000) kunnen allen de prachtigste foto's en afdrukken maken, en zijn ideaal voor de productie van professionele foto´s en kunstillustraties. De kleuren zijn intens en levendig, de zwarttinten diep en natuurlijk, terwijl de wittinten scherp en helder blijven dankzij de geavanceerde zwartwitmodus (ABW) van de printers.

Marco van Niekerk, senior productmanager bij Epson Europe, zegt het volgende: “Met onze superieure technologie en expertise hebben we altijd al printers gemaakt die de verwachtingen van onze klanten overtreffen. Deze nieuwe serie printers vormt hierop geen uitzondering en dankzij onze PrecisionCore-technologie kunnen onze klanten rekenen op geweldige kwaliteit en duurzame nauwkeurigheid.”

De SC-P8000 en SC-P6000 zijn compatibel met een achtkleuren UltraChrome HD-pigmentinktset en bieden uitstekende stabiliteit op de korte termijn, een breed kleurenspectrum en reproductie van neutrale of geschakeerde zwart- en wittinten. Ze zijn in het bijzonder geschikt voor het reproduceren van natuurlijke huidskleuren op matte media, waardoor ze ideaal zijn voor de productie van professionele afdrukken en kunstillustraties.

Daarnaast vormen de SC-P9000 en SC-P7000 het ultieme apparaat voor de productie van proefafdrukken. Voortbordurend op de solide reputatie van Epson in deze markt, bieden beide modellen uiterst nauwkeurige afdrukken met consistente kleuren voor de hele drukgang. Met de 10-kleuren UltraChrome HDX-inktset bieden beide modellen een breed kleurenspectrum tot 98% Pantone3 voor uitzonderlijk nauwkeurige resultaten. Met de extra optie voor violet-inkt kunt u het kleurenspectrum nog verder uitbreiden, tot 99% Pantone[1], waarmee u de meest nauwkeurige kleurenreproductie van alle printers op de markt mogelijk maakt[2].

Om consistente kleuren te garanderen, worden alle modellen geleverd met het kleurkalibratie-hulpprogramma van Epson, voor de beste resultaten zonder dat er dure extra software voor nodig is. De optionele ILS30 SpectroProofer voorziet bovendien nog in een extra methode voor automatisch kleurbeheer en biedt snelle en nauwkeurige kleurmetingen.

Alle modellen zijn voorzien van inktpatronen met hoge capaciteit en zijn hierdoor ideaal voor lange drukgangen, terwijl het lage stroomverbruik zorgt voor een besparing van de energiekosten. Dankzij de geweldige lichtechtheid blijven uw afdrukken er bovendien op hun best uitzien lang nadat ze zijn gemaakt. Afdrukken op Premium Glossy Photo Paper gaan zelfs tot 60 jaar mee[3].

De SureColor SC-P6000, SC-P7000, SC-P8000 en SC-P9000 zijn verkrijgbaar vanaf 1 november 2015.