• Borduren

  Voor een professionele uitstraling wordt vaak gekozen voor borduren als techniek om (bedrijfs)kleding te laten bedrukken. Borduren is mogelijk in vrijwel alle kleuren, per product kunt u gebruik maken van maar liefst 15 kleuren. In tegenstelling tot flex- of flock drukken levert het gebruik van meerdere kleuren nauwelijks meerkosten op.

   

  Wat zijn de mogelijkheden van borduurmachines? Borduurmachines bieden de mogelijkheid om op een snelle manier een grote hoeveelheid kleding te voorzien van exclusieve en professionele uitstraling van bijvoorbeeld promotie- en bedrijfskleding. Het borduursel kan recht-streek op het textiel worden geborduurd of eerst los van het textiel, waarna het borduursel later kan worden bevestigd.

   

   

  Read more

 • Domeren

  Doming

  Originele gadgets en labels maken met doming

  Doming is een techniek waarbij een glasheldere hars wordt gespoten op een print. Daardoor ontstaat een mooi driedimensionaal effect. De techniek wordt gebruikt voor een hele reeks toepassingen zoals sleutelhangers, stickers en naamplaatjes. Zelfs doming op textiel is mogelijk.

  Duurzame gadgets

  Van zodra de vloeistof is uitgehard onder invloed van UV-licht, zijn de stickers beter bestand tegen licht, warmte, water en krassen. Zodoende zijn ze langer houdbaar dan gewone stickers. Bovendien zien ze er erg kostbaar uit.

  Doming-stickers zijn nicheproducten die toch in uiteenlopende sectoren gebruikt worden: van de meubel-, over de computer- tot in de auto-industrie. Daarnaast worden de stickers vaak gebruikt als gadget, bijvoorbeeld verwerkt in een sleutelhanger.

  Stickers maken met printers/snijplotters

  De printers met snijfunctie van Roland zijn de ideale toestellen om stickers te maken. De stickers worden na het printen meteen uitgesneden, waardoor u snel kan overgaan tot de volgende stap, namelijk het aanbrengen van de harslaag.

  Read more

 • Sublimeren

  Sublimatieprints

  Kleurrijke prints op textiel en voorwerpen 

  Gesublimeerd textiel is populair voor 'soft signage' en binnenhuisinrichting, aangezien de natuurlijke vorm en de textuur van de stof behouden blijven. Sublimatieprinten wordt ook gebruikt om aan voorwerpen zoals snowboards,skateboards, aluminium borden, verkeersborden enz. een persoonlijke toets te geven.

  Uitgebreid toepassingsgebied

  Sublimatieprinten biedt heel uiteenlopende toepassingsmogelijkheden en wordt in verschillende markten gebruikt. Voorbeelden van vaak gebruikte 'soft signage'-toepassingen zijn banners, vlaggen en sportkledij. Daarnaast is er veel vraag naar artikelen voor binnenhuisinrichting die aan de wensen van de klant zijn aangepast. Denk maar aan op maat gemaakte gordijnen, tafellakens en lampenkappen. Ook vanuit de mode-industrie en fotografie komt er veel vraag naar gesublimeerd textiel.

  Zoals u kunt zien, heeft sublimatieprinten een groot marktpotentieel en mooie toekomstperspectieven. Dankzij de sublimatieprinters van Roland DG is het gemakkelijker dan ooit om uitstekende resultaten te boeken – zelfs zonder dat u daarvoor een speciale opleiding hoeft te volgen.

  Hoogwaardige sublimatieprinters

  Doe een beroep op Roland DG en zijn partners voor het volledige sublimatiepakket. Wij beschikken over de machines, de inkten, de media en de software. Bovendien helpen we u graag om de juiste keuze te maken, aangezien sublimatieprinten een kwestie is van de juiste combinatie te vinden.

  Read more

 • DTG Direct to Garment

  DTG Direct to Garment

   

  Read more

 • Autostickers

  Autostickers

  “Pimp your ride” met stickers of een volledige wrap

  Vandaag zetten reclamebureaus en bedrijven massaal voertuigen in voor reclamecampagnes en branding. U vindt reclame op auto’s, moto’s, vrachtwagens, bestelwagens, boten, bussen, trams en treinen. De voertuigen worden voorzien van een sticker of worden volledig ingepakt met een print (de zogenaamde “vehicle wrap”).
   

  Full colour stickers en wraps maken

  Met de gecombineerde printers/snijplotters van Roland DG maakt u snel flashy wraps en coole stickers. U print het full colour ontwerp en het toestel snijdt de contouren daarna automatisch uit. Dit levert echt de meest waanzinnige resultaten op.

  Roland DG raadt haar eco-solventinkten aan voor deze toepassing. De UV-inkten zijn echter ook geschikt. Het grote voordeel van de speciale inkt ECO-UV S is dat deze tot 220% uitgerekt kan worden.
   

  Stickers in één kleur uitsnijden

  Ook onze snijplotters bieden heel wat mogelijkheden om voertuigen te versieren of te branden in een bepaalde huisstijl. Gebruik deze toestellen om snel en gemakkelijk stickers en folies in alle mogelijke vormen uit te snijden. Voorbeelden van toepassingen zijn voertuigbeletteringen, veiligheidsmarkeringen en folies die ramen blinderen of spoilers beschermen tegen steenslag.

  Read more

 • Awards

  Awards

  Awards personaliseren met foto's, prints en gravures

  De ultieme award draagt een persoonlijke boodschap zoals een afbeelding van de ontvanger, een unieke gravure of het logo van een bepaald evenement. Of u nu gravures op uw awards wilt aanbrengen, plaatjes wil graveren of wil printen in kleur … Roland is uw perfecte keuze!
   

  Gegraveerde awards

  De graveermachines van Roland zijn betrouwbaar en gebruiksvriendelijk. De EGX-lijn biedt een aantal opties die op uw behoeften zijn afgestemd. De EGX-30A is een eenvoudige en kostenvriendelijke oplossing voor kleine graveeropdrachten. De EGX-350 en de EGX-600/400 zijn tevens ideaal voor het graveren van awards.  

  Metaalprinten

  De metaalprinter MPX-90 van Roland heeft een lage instapprijs. U gebruikt het toestel om foto's en designs op uw awards te graveren en er zo gekoesterde aandenkens van te maken.

  Awards in kleur

  Met de vlakbedprinters van VersaUV LEF-serie kunt u rechtstreeks printen op elke award en voorwerp met een maximale hoogte van 100 mm. Deze unieke UV-printers maken prints in CMYK, wit en transparant. Gebruik de witte inkt als een basislaag zodat de kleuren op donkere awards beter opvallen en de transparante inkt om driedimensionale logo's en effecten te creëren. Welke kleuren u ook kiest, de LEF-serie zal u helpen om spectaculaire awards te maken!

  Read more

 • Bedieningspanelen

  Bedieningspanelen 

  Controlepanelen vragen flexibele inkt

  De UV-toestellen van Roland DG kunnen perfect gebruikt worden om bedieningspanelen te printen. Aangezien flexibele inkten worden gebruikt, breekt de inkt niet als de knop veelvuldig wordt ingedrukt. Bovendien wordt aan de achterzijde van het materiaal geprint. Het materiaal dat hiervoor wordt gebruikt is meestal een polyester of polycarbonaat. Die is slijtvast, hittebestendig en bestand tegen chemicaliën.

  Aangeraden materialen

  Roland DG raadt het gebruik de polyester van FOLEX GO-AG DUV en een dubbelzijdig klevende folie van 3M, type 7956 WDL, aan voor deze toepassing. Deze klevende folie heeft een drievoudige functie. De zilver- of witgekleurde polyester drager kan als achtergrond gebruikt worden voor het paneel. Zodoende is het niet nodig om een witte deklaag te printen. Bovendien is zilverkleurig printen nog niet mogelijk met UV-inkten. Verder bevat deze dubbelzijdig zelfklevende folie ook een block-out laag zodat het licht volledig kan tegengehouden waar gewenst.

  Read more

 • Canvas

  Canvas

  Net dat tikkeltje meer

  Canvasdoek is immens populair als binnenhuisdecoratie. Wie wil nu geen mooie foto’s van zijn gezin, idool, droomvakantie of favoriete zwart/wit fotograaf in zijn huis hangen? Canvas wordt daarnaast veel gebruikt bij de inrichting van winkels, kantoorruimtes en showrooms. Het materiaal heeft een stevige, duurzame en kwaliteitsvolle look wat maakt dat het langtijdig kan gebruikt worden ter promotie van producten of aankleding van een ruimte.

  Tips bij het printen van standaard canvassen

  Kunstreproducties

  Ook voor kunstreproducties is canvas het ideale materiaal, omdat het de uitstraling van een schilderdoek heeft. Om de structuur van verf na te bootsen is het bovendien mogelijk reliëf te creëren door verschillende lagen inkt bovenop elkaar te printen. Hiervoor gebruikt u een VersaUV-printer van Roland DG. De eco-UV-inkten in deze printers drogen direct, wat het mogelijk maakt lagen inkt te stapelen. Zo creëert u een structuur die effectief voelbaar is en de reproductie er erg realistisch doet uitzien.

  Lees meer over het maken van kunstreproducties

  Vernis

  Om uw canvas een luxueuze look te geven kunt u bovendien een vernislaag printen bovenop de kleuren. Deze kan zowel glanzend als mat zijn. Hiervoor gebruikt u opnieuw een VersaUV-printer.

  Tips bij het printen van speciale effecten op canvas

  Roland Artist Canvas

  Roland Artist Canvas is een pvc-vrije Poly-Cotton 80/20. Dankzij zijn heldere witte kleur komen alle kleuren van uw prints uitstekend tot hun recht. Dit canvas geeft de mooiste resultaten in combinatie met de Roland-printers en inkten. De afwerking is bovendien erg eenvoudig, omdat het materiaal erg soepel is.

   

  Read more

 • Commerciële Prints

  Commerciële prints

  Uw winstgevende oplossing voor de productie van commerciële prints

  Commercieel printen is een algemeen erkende en winstgevende zaak geworden. Elk bedrijf - van de kleine plaatselijke bakkerij tot grote winkelketens - gebruikt raamdecoraties, signalisatie, POP- en POS-displays, vloerstickers, banners, voertuigreclame, posters en dergelijke. Kleine plaatselijke winkels bestellen doorgaans geen grote hoeveelheden, maar met een digitale grootformaatprinter van Roland DG is zelfs de kleinste bestelling winstgevend.

  Printen en snijden in een keer

  Het lijkt misschien ingewikkeld, maar met een printer/snijplotter van Roland DG kunt u heel eenvoudig verbluffende graphics maken. Deze hebben levendige kleuren, mogelijks een vleugje goud of gloss en zijn bovendien perfect gesneden.

  Met onze bekroonde technologie kunt u alle promomateriaal printen en snijden in één vloeiende workflow. U hoeft geen supplement voor uw printer aan te schaffen om raamdecoratie, stickers en dergelijke uit te snijden snijden.

  Kies uit onze UV-lijn als u een printer/snijplotter wenst die glanzende details of textuur aan uw prints toevoegt, of uit onze eco-solventprinters als u metallic kleuren als zilver en goud aan uw prints wilt toevoegen.

  Read more

 • Digital signage

  Digital signage

  Meerwaarde geven aan uw prints

  Door digital signage te combineren met grootformaatprints verhoogt u de impact van promotiemateriaal en signalisatie in winkels, bedrijven, horecagelegenheden en sportcentra. De creatieve mogelijkheden van digital signage zijn vrijwel eindeloos, de enige beperking is uw fantasie!

  Bars en restaurants

  Met Roland DisplayStudio kunt u haarscherpe beelden van alle topgerechten tonen, menu's geanimeerd voorstellen en inhoud ordenen naargelang van het tijdstip van de dag. Creëer kleurrijke bewegende presentaties om bepaalde merken en producten aan te prijzen.

  Evenementen en informatiecentra

  Gebruik dynamische digitale borden om allerlei toekomstige evenementen aan te kondigen, tickets te verkopen, bezoekers de weg te tonen naar de souvenirwinkel en aanvullende diensten te promoten.

  Gezondheids- en fitnesscentra

  Geef informatie over lessen en diensten, afhankelijk van het moment van de dag. Informeer klanten over andere activiteiten, zoals een schoonheidssalon, solarium of zwembad. Maak reclame voor speciale aanbiedingen voor leden.

  Winkels

  Geef uw verkoopcijfers een boost en zet producten in de kijker door bewegende beelden af te spelen op digitale borden. Geef speciale aanbiedingen en promoties in real-time weer en deel inhoud in naargelang van het tijdstip van de dag.

  Beurzen

  Met indrukwekkende videopresentaties doet u een belangrijke stand meteen in het oog springen. Ook toont u instructie- en promotiefilmpjes van uw producten op grote schermen.

  Bedrijfsleven

  Maak de lobby van uw bedrijf aangenamer met gepersonaliseerde inhoud om uw bezoekers welkom te heten en medewerkers op de hoogte te houden van bedrijfsnieuws.

   

  Read more

 • Fotoproducten

  Fotoproducten

  Fotografen verbreden aanbod met inkjetprinter

  Er is een groeiend aantal fotografen dat over een eigen inkjetprinter beschikt om fotoproducten te maken. Het gaat hier niet enkel over canvassen en posters, maar ook over allerhande geschenken en gadgets. Hoesjes voor smartphones, koffiemokken, kussens, muismatjes en glazen onderzetters zijn maar enkele voorbeelden van voorwerpen die gepersonaliseerd kunnen worden met een foto.Waarde toevoegenDe toegevoegde waarde van een print op fotopapier is beperkt. Dat wordt anders als u die print op een bijzondere manier kunt presenteren op andere beelddragers of grotere formaten. Zo kunnen foto’s op creatieve manieren verwerkt worden in bijvoorbeeld een interieur of reclamecampagne.Met de printers van Roland DG voegt u waarde toe aan uw professionele foto’s. Daarbij kunt u kiezen uit verschillende technieken: de sublimatie-, eco-solvent of UV-uithardende inkjettechniek. Met elk van deze technieken kan u een hele reeks aan fotoproducten maken.Verschillende techniekenMet de UV-printers van Roland DG print u rechtstreeks op een oneindige reeks voorwerpen. Dankzij het speciale LED-UV-procedé maakt het niet uit op welke materiaalsoort u print. Met de VersaUV LEF-20 print u bijvoorbeeld rechtstreeks op fotoblokken uit plexiglas, glazen onderzetters, hoezen voor smartphones en tablets, naamplaten, sleutelhangers en zo meer.Onze eco-solventprinters printen prachtige kleuren op een grote variëteit aan rolmateriaal, bijvoorbeeld fotopapier, canvas en zelfklevende folie.Met de sublimatietechniek kan u via een hittepers of kalander een print aanbrengen op een oneindige reeks objecten, gaande van koffiemokken tot grote aluminium platen en een hele reeks textielproducten.Zowel unieke stuks als reeksenWat vroeger enkel door gespecialiseerde bedrijven gedaan werd die honderden stuks printen, kunnen kleine zelfstandigen nu ook realiseren. Met onze digitale printers kunt u reeksen voorwerpen personaliseren. Zelfs één stuk printen is winstgevend, aangezien er geen opstartkosten zijn.

  Read more

 • Fresco

  Fresco

  Fresco's printen in plaats van schilderen

  Met het fresco-transfermateriaal van Roland kunt u op een eenvoudige en snelle manier muurschilderingen maken, zonder één spatje verf te gebruiken. In plaats van verf, gebruikt u prints om een muur te versieren. De prints worden gemaakt op een speciaal transferpapier. Dat papier wordt tegen een muur gedrukt, die ingesmeerd is met een primer. Daardoor transfereert de afbeelding op de muur. Het resultaat is een adembenemende print die de look en feel heeft van een echte muurschildering.

  Toepassingsmogelijkheden

  Het fresco-transfermateriaal (RMC-WP-25-610/1220) maakt het mogelijk om prints, die gemaakt zijn met eco-solventinkt, op verschillende oppervlakken te transfereren. Daarbij hoeft u geen hitte of extreme druk te gebruiken.

  U kunt het "wall print transfer material" enerzijds gebruiken om muurschilderingen te maken. Anderzijds kunt u ingewikkelde ontwerpen op absorberende oppervlakken aanbrengen en stenen of houten vloeren of zelf meubels voorzien van designs.

  U kunt het fresco-transfermateriaal perfect gebruiken in combinatie met de ECO-SOL MAX-inkten van Roland.

  Read more

 • Functionele prototypes

  Functionele prototypes

  Maak prototypes en modellen met de freesmachines van Roland DG

  Prototyping is een essentiële fase in de ontwikkeling van een product. Prototypes geven ontwerpers de mogelijkheid de resultaten van hun werk te zien en vooral te voelen. Ze kunnen het ontwerp aan alle zijden inspecteren en eigenschappen evalueren die niet op het scherm beoordeeld kunnen worden, zoals effectieve grootte, beweging en afwerking. Prototypes zijn bovendien voor ontwerpers een belangrijk middel in de communicatie met hun opdrachtgevers.

  Met Roland DG's MODELA-serie van freestoestellen (MDX-540 en MDX-40A) en monoFab SRM-20 maakt u snel en eenvoudig functionele prototypes. U kunt hiervoor het materiaal van uw keuze gebruiken. Veelgebruikte materialen zijn: ABS, POM en polyurethaan. Met de MDX-540 kunt u bovendien in aluminium en koper frezen. Naast prototypes, kunt u met de freestoestellen ook kleine series onderdelen, gietvormen en mallen maken.

  De SRP-technologie

  SRP staat voor Subtractive Rapid Prototyping. Bij deze techniek worden prototypes gemaakt door uit een blok een bepaalde vorm te frezen. Bij additieve systemen worden prototypes gemaakt door verschillende dunne laagjes materiaal op elkaar te leggen. SRP heeft verschillende voordelen t.o.v. additieve systemen: het is goedkoper, ondersteunt meer materialen en heeft de mogelijkheid modellen mooi af te werken.

  De voordelen van de Roland-freesmachines voor uw bedrijf

  Zowel de investeringskosten als de lopende kosten van de toestellen zijn laag. Omdat u de productie van prototypes niet moet uitbesteden houdt u uw ideeën confidentieel. Ook bespaart u een pak geld en tijd. Verder zijn de toestellen eenvoudig te bedienen en is de kwaliteit van de prototypes hoog.

  De toestellen worden geleverd met gebruiksvriendelijke CAM-software. Zelfs als u geen ervaring hebt met modelleren levert u binnen de kortste keren professionele resultaten af.

  Ideaal voor scholen en trainingscentra

  Eenvoud en gebruiksgemak zijn troef bij de toestellen en software van Roland DG. De Roland-freesmachines zijn dus perfect geschikt voor scholen en opleidingscentra. Studenten leren zo snel de kneepjes van het vak.

  Read more

 • Haptische proofs

  Haptische proofs

  Tastbare proeven maken met uv-printers van Roland DG

  Prints voelen

  Printen, snijden, frezen, graveren – voor wie op zoek is naar op maat gemaakte, innovatieve oplossingen voor deze toepassingen is Roland DG de perfecte partner. Volgens ons motto ‘Transforming Your Imagination Into Reality’ zijn wij continu op zoek naar nieuwe oplossingen, die u de mogelijkheid bieden om uw ideeën op een eenvoudige manier te realiseren. Met de haptische proof bieden wij in de lijn van ons motto nu een op maat gesneden oplossing aan voor de meubelindustrie en de interieurinrichting. Roland DG geeft namelijk het concept van de kleurenproef een extra dimensie met de mogelijkheid haptisch voelbare oppervlakken te printen.

  Voordelig, snel en flexibel

  Uw bedrijf behoort misschien ook tot de ondernemingen die in het verleden veel geld hebben uitgegeven om haptische patronen van meubeloppervlakken, laminaatvloeren of structuurbehang te creëren? Wellicht vond u het storend hiervoor een externe dienstverlener in te schakelen. Ook de wachttijden als uw klant op korte termijn veranderingen wenste, had u waarschijnlijk liever vermeden. Met de proofing printers LEF-20 en LEJ-640F van Roland DG heeft u de mogelijkheid om zelf realistische weergaves van patronen en complete patrooncollecties te maken. Zo behoudt u de volledige controle over uw patronen en kunt u snel en flexibel ingaan op wensen van uw klant.

  Uiterst nauwkeurige designtool

  Het maken van haptische proofs is heel eenvoudig. In eerste instantie heeft u enkel een grijsschaalbeeld nodig dat het hoogteprofiel van de oppervlaktestructuur voorstelt. U kunt daartoe dezelfde bestanden gebruiken die u ook nodig had om bv. persplaten of graveerwalsen te maken. Met behulp van een speciale software van Roland DG kan de printer de structuur dan in lagen op het gewenste substraat aanbrengen. Vervolgens worden de kleurendata in fotorealistische kwaliteit geprint.

  Voor de creatie van exacte kleurenscans en de noodzakelijke hoogteprofielen (als grijsschaalbeeld) van oppervlaktes werkt Roland DG samen met Cruse Scanner. In combinatie met een Cruse Scanner wordt de UV-printer van Roland DG een uiterst waardevolle designtool.

  Read more

 • Industriële markeringen

  Industriële markeringen

  Volgens de vereisten van de industrie 

  In de industrie is het heel belangrijk dat de apparatuur gemarkeerd is. Denk maar aan plaatjes met serienummers, gegevensplaatjes of identificatiemarkeringen op tal van medische en industriële toestellen. Niet alle apparatuur wordt al in de productiefase gemarkeerd. Daarom zijn graveermachines, metaalprinters en UV-printers nodig om in te spelen op de vraag van de industrie naar permanente markeringen. Roland heeft hiervoor de perfecte apparatuur.

  Permanente markeringen

  De MPX-90 desktopmetaalprinters maken uiterst precieze markeringen voor een fractie van de prijs van traditionele systemen. Met een duurzame graveerpen met diamanten tip graveert de MPX-90 moeiteloos harde oppervlakken zoals goud, zilver, koper, platina, messing, aluminium, ijzer, roestvrij staal, nikkel en acryl. Het is de perfecte oplossing om producten en apparatuur permanent te markeren zonder materiaal te verwijderen.

  Een alternatief voor de MPX-90 zijn de industriële en desktopgraveermachines uit de EGX-serie van Roland.

  Onze UV-printers: meteen een rendabel resultaat

  De UV-printers uit de LEF-serie van Roland zijn een eenvoudige oplossing om industriële apparatuur in kleur te markeren. De LEF-serie kan op elk voorwerp en elk substraat tot 100 mm hoog printen. Daarom zijn deze printers ideaal om onder meer gegevensplaatjes en beschermhoezen te markeren. 

  Read more

 • Interieurdecoratie

  Interieurdecoratie

  Maak unieke interieurvoorwerpen op maat

  We willen allemaal dat ons interieur uitdrukt wie we zijn en wat ons bezighoudt. Met de ruime waaier van digitale apparatuur van Roland maakt u rendabel interieurvoorwerpen op maat, zoals rolgordijnen, stoffen, lampenkappen, tapijten en behangpapier met opdruk. Dankzij Roland zijn er geen grenzen aan uw creativiteit – laat uw fantasie dus gerust de vrije loop.

  Prints sublimeren op stoffen en voorwerpen

  Met de sublimatieprinters van Roland maakt u prachtige prints met levendige kleuren en diep zwarte elementen. Deze prints sublimeert u op stoffen voor gordijnen, kussens, banken, lampenkappen, tapijten en nog veel meer. Ook kunt u de prints sublimeren op voorwerpen. Zo maakt u uniek en waardevol decoratiemateriaal.

  Muurdecoraties op maat

  Kunstwerken, behangpapier, muurstickers en nog meer op maat printen? Kinderspel met een grootformaatprinter of printer/snijplotter van Roland. Kies uit ons gamma van productieprinters om kleurrijk behangpapier te creëren voor uw klanten. Of ga voor een van onze printers/snijplotters als u in één workflow muurstickers op maat wilt maken. Met de geavanceerde printers/snijplotters uit de PRO4- en VS-i-serie voegt u bovendien eenvoudig metallic-effecten toe aan kunstvoorwerpen en posters. Ideaal om wat meer kleur in een kamer te brengen.

  Read more

 • Labels

  Labels

  Print snel en eenvoudig de mooiste labels

  Kleine reeksen labels zijn erg in trek. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt voor de weergave van productinformatie, reclamedoeleinden, de markering van bedrijfseigendommen en de afwerking van verpakkingsprototypes.

  Met de gecombineerde printers/snijplotters van Roland DG print u snel, eenvoudig en tegen een lage prijs kleine series etiketten. U bent zeker van een uitstekende print- en snijkwaliteit en een grote gebruiksvriendelijkheid. Ook zorgen we ervoor dat de printer vlot in uw bestaande workflow kan worden opgenomen.

  Kant-en-klare resultaten

  De gecombineerde printers/snijplotters van Roland DG zijn ideaal voor de productie van labels. Het ingebouwde mes snijdt uw labels meteen in de juiste vorm. Een aparte snijplotter is bijgevolg overbodig, wat u geld, tijd en energie bespaart.

  Variabele data

  U kunt elk label voorzien van een andere tekst of beeld, zonder extra kosten. De werkwijze is heel eenvoudig, zodat u binnen de kortste keren een reeks gepersonaliseerde etiketten print.

  Lees onze tips over het printen van variabele data

  Realistische proeven met speciale effecten

  Kies voor een VersaUV om labels te printen op gangbare labelmaterialen en zelfs hittegevoelige materialen. Met deze toestellen kunt u bovendien prachtige glossy en matte effecten, textuur en braille printen.

  Metallic kleuren

  Onze VersaCAMM VS-i-reeks kan gebruikt worden met witte en metallic inkt.  Met de metallic inkt simuleert u honderden metallic tinten waaronder goud, zilver, brons en paarlemoer.

  Opname in uw workflow

  Roland DG heeft samenwerkingsverbanden opgezet met verschillende softwareleveranciers. Die zijn erop gericht de wokflow en kleurenmanagement in de erg gespecialiseerde verpakkings- en labelsector te optimaliseren.

  Read more

 • Muurstickers

  Muurstickers

  Geef een persoonlijke toets aan uw interieur met een muursticker

  We willen allemaal ons huis en kantoor een persoonlijke toets geven zodat ze onze passies en interesses weerspiegelen. Met muurstickers is het heel eenvoudig om een kamer persoonlijkheid en kleur te geven. Muurstickers kunnen gemakkelijk worden vervangen zodat ze ook ideaal zijn voor evenementen, speciale thema's en seizoensdecoratie. In de meeste decoratiewinkels vindt u in grote oplagen geproduceerde muurdecoratie, maar met de digitale printers/snijplotters van Roland DG kunt u op maat gemaakte en echt persoonlijke muurstickers maken tegen een lage kostprijs.

  Printen en snijden in één

  Met een printer/snijplotter van Roland DG beschikt u over een oplossing die niet alleen prachtige kleuren print, maar de muurstickers ook in de gewenste vorm uitsnijdt. Dankzij de geïntegreerde snijfunctie hebt u geen afzonderlijke snijplotter meer nodig is. Het is dus een snelle en eenvoudige oplossing.

  Voor binnen en buiten

  U kunt de printer/snijplotter met eco-solventinkten gebruiken. De ECO-SOL MAX-inkt heeft een duurzaamheid van drie jaar bij buitengebruik, zelfs als u de print niet lamineert.  De GREENGUARD Gold-gecertificeerde Roland ECO-SOL MAX-inkt - die voldoet aan strenge chemische emissiebeperkingen - kan bovendien zonder enig probleem binnenshuis gebruikt worden.

  Net dat ietsje specialer

  Met de VersaCAMM VS-i en de SOLJET PRO4 printer/snijplotters kunt u sprankelende metallic kleuren en mooie grijstinten aan uw muurstickers toevoegen. Deze printer/snijplotters kunt u namelijk gebruiken met metallic en lichtzwarte inkten. Deze bieden uw klanten meer mogelijkheden om hun fantasie de vrije loop te laten gaan. Als zij het kunnen verzinnen, kunt u het met Roland creëren.

  Read more

 • Promotiemateriaal

  Promotiemateriaal

  Opvallen is de boodschap

  Alle bedrijven zijn op zoek naar manieren om zich van anderen te onderscheiden. Ze willen unieke en opvallende aandenkens voor beurzen, relatiegeschenken, reclamecampagnes enzovoort. Daarom wordt het steeds belangrijker om binnen uiterst strakke deadlines gepersonaliseerd promotiemateriaal te leveren. Met de digitale oplossingen van Roland is het maken van gepersonaliseerd en uniek promotiemateriaal gemakkelijker en sneller dan ooit.

  Read more

 • Ramen blinderen

  Ramen blinderen

  Folies snijden is een winstgevende opportuniteit

  Folies worden veelal op ramen aangebracht om ze te beschermen tegen de zon of tegen inkijk van buitenaf. Ook worden ze heel vaak gebruikt om de lak op auto’s te beschermen. Het snijden van deze folies is een winstgevende opportuniteit voor u.
   

  Ramen blinderen

  Overal rondom ons zien we getinte ramen: van grote bedrijfsgebouwen tot de bestelwagen van de plaatselijke bakker en de auto van de buurman. Om deze folies te snijden, gebruikt u best een GX-snijplotter van Roland. Deze reeks van professionele snijplotters stelt u in staat om opdrachten snel en nauwkeurig af te werken. U verliest dus geen kostbare tijd en kunt meteen een volgende opdracht aannemen.

  Bescherming van lak

  Met de GX-snijplotters kunt u net zo goed folies snijden die beschermen tegen steenslag en kleine ongelukjes die de lak van auto’s aantasten.

  Read more

 • Reflecterende reclame

  Reflecterende reclame

  Promotie op reflecterende folie is 24u/24u zichtbaar

  Wilt u dat uw reclame dag én nacht zichtbaar is? Dan is reflecterende folie een interessante oplossing voor u. Dankzij reflecterende folie beschikt u op elk moment van de dag over goed waarneembare reclame. De beelden worden namelijk zichtbaar in het donker als er licht op schijnt. Reflecterende folie wordt daarom vaak gebruikt voor reclame op wagens, bussen en treinen.

  Print op reflecterende folie met printers van Roland DG

  Met de ECO-SOL MAX-printers (en printers/snijplotters) van Roland DG kunt u mooie prints maken op reflecterende folie. U maakt hiervoor best gebruik van een speciaal profiel dat u gratis kunt verkrijgen door een e-mail te sturen naar info@rolanddg.be.

  Reflecterende folie vergroot de verkeersveiligheid

  Reflecterende folie wordt niet enkel gebruikt voor promotie. Europese en nationale overheden verplichten het gebruik van reflecterende folie in het verkeer om de veiligheid te vergroten. Voor ondermeer zwaar verkeer, brandweerwagens, ambulances en politievoertuigen is het verplicht contourmarkeringen aan te brengen.

  Read more

 • Roll-up banners

  Roll-up banners

  Spring in het oog met mooie roll-up banners

  Roll-up banners (ook wel roll-ups, pop-ups of pop-up banners genoemd) worden gebruikt op oneindig veel gelegenheden en voor tal van doeleinden. Zowel in commerciële en professionele middens als in de culturele, sport- en entertainmentsector zijn deze banners populair. Met de printers van Roland DG maakt u de mooiste roll-ups, desgewenst met metallic kleuren.

  Grote keuze aan grotformaatprinters

  We hebben een uitgebreid gamma aan eco-solvent en UV-printers waarmee u prachtige roll-ups kunt maken van textiel, polypropyleen, tyvek, PET-polyester, banner en zo meer. Om metallic kleuren zoals goud, zilver, koper en brons te printen, kiest u voor een SOLJET PRO4 XR-640 of een VersaCAMM VS-i. Indien de vier basiskleuren volstaan, kunt u onder andere kiezen voor de VersaEXPRESS RF-640.

  Read more

 • R-Wear

  R-Wear

  Kledij en accessoires personaliseren met kunstdiamantjes en textieltransfers 

  Mensen houden ervan een persoonlijke toets te geven aan hun interieur, auto, servies en noem maar op. Kledij en accessoires zijn echter voor velen dé manier om uitdrukking te geven aan hun persoonlijkheid of om iets extra's te doen bij een speciale gelegenheid. T-shirts met een zelfgemaakte tekening erop, vestjes met de foto van een Hollywood-ster of een jeansbroek met een naam in kunstdiamantjes (Strass); u kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk met R-Wear.
   

  R-Wear vergroot de waarde van hebbedingen

  R-Wear is een combinatie van speciaal door Roland ontwikkelde software en Roland-toestellen. Deze combinatie maakt het mogelijk op een snelle en goedkope manier allerlei accessoires en kledingstukken te personaliseren naar de wensen van uw klant. En aangezien klanten vaak bereid zijn een aanzienlijke meerprijs te betalen voor die persoonlijke toets, zal uw zaak ongetwijfeld floreren dankzij R-Wear.
   

  Gebruiksvriendelijke software R-Wear Studio

  Met de R-Wear Studio-software maakt u ontwerpen die u achteraf op een kledingstuk of accessoire aanbrengt. Die ontwerpen kunnen bestaan uit teksten, foto's, tekeningen en strassteentjes. Een belangrijk aspect van R-Wear is het ontwerpen en graveren van een sjabloon voor de strassteentjes. Goed om te weten is dat er geen ervaring met graveren vereist is om professionele sjablonen te maken. U dient enkel een ontwerp voor de steentjes te maken in de software en het door te sturen naar het graveertoestel, de rest gaat als een fluitje van een cent.

  Read more

 • Signalisatie

  Signalisatie

  Wij wijzen de weg

  Opvallende graphics voor winkels en bedrijven, bewegwijzering en pictogrammen zijn slechts enkele voorbeelden van signalisatie die we dagelijks tegenkomen. Er is een grote vraag naar signalisatie die een boodschap op aantrekkelijke, kleurrijke en duurzame manier overbrengt. Roland DG is uw ideale partner voor de productie van alle soorten hoogwaardige signalisatie aangezien we een ruime waaier aan uiterst betrouwbare printers, snijplotters en graveermachines bieden.

  Printen en snijden in een keer

  Het lijkt misschien ingewikkeld, maar verbluffende graphics maken die perfect zijn gesneden en levendige kleuren en eventueel een vleugje goud of glans hebben, is heel eenvoudig met een printer/snijplotter van Roland DG. Met onze bekroonde technologie kunt u alle beelden printen en snijden in één vloeiende beweging. Op deze manier is de productie van kleurrijke signalisatie en pictogrammen voor openbare toiletten, liften, nooduitgangen enz. gemakkelijk, snel en winstgevend.

  Lees meer over het printen en snijden met 1 toestel

  Vertrouw op een snijplotter

  Een eenvoudigere oplossing bestaat erin een snijplotter te gebruiken om in het oog springende bewegwijzering te maken. U snijdt eenvoudig letters en vormen in de folie van uw keuze om signalisatie in een of twee kleuren te produceren. De snijplotters van Roland DG zijn uiterst betrouwbaar en precies. U vindt zonder twijfel de machine die aan uw behoeften voldoet.

  Printen op voorwerpen en geschenken

  Gebruik onze UV-printers uit de VersaUV LEF-reeks om kleurrijke graphics met glans of texturen rechtstreeks te printen op alle mogelijke platen en voorwerpen tot 10 cm dik. Hiermee onderscheidt u zich zeker van uw concurrenten!

  Gegraveerde signalisatie

  Graveren is nog een andere populaire optie. Met onze reeks hoogwaardige graveermachines kunt u mooie, duurzame signalisatieborden en naamplaten in hout, metaal of hardere kunststoffen maken.

  Read more

 • Sportkledij

  Sportkledij

  Kledij op maat voor een sector die topprestaties eist 

  In de sportwereld dient men niet alleen de atleten, maar ook de sponsors en partners tevreden houden. Het is namelijk een sector waarin veel geld omgaat. De sportieve prestaties moeten op niveau zijn en ook aan de uitrusting worden hoge eisen gesteld.

  Met een sublimatieprinter van Roland kunt u aan de hoge verwachtingen van de sportwereld voldoen. U personaliseert sportkledij en –accessoires, zodat die bij zowel de atleten als de sponsors in de smaak vallen.

  De rendabele oplossing

  De Roland Texart-serie (RT-640 en XT-640) is ideaal als u een digitale sublimatieprinter zoekt die net iets meer kan dan de concurrentie. Het toestel biedt een aantrekkelijk alternatief voor het traditionele zeefdrukken, want het is sneller en gemakkelijker in te stellen. Dat is nog niet alles: deze machine levert u geld op, want zelfs de kleinste bestellingen zijn rendabel.

  Bovendien kunt u klanten talloze ontwerpmogelijkheden bieden zonder dat u een bijkomende vergoeding moet vragen voor extra kleuren. Met die service maakt u het verschil op een erg competitieve markt.

  Sportkledij en sportaccessoires op maat met een hittepers

  Als alternatief voor of aanvulling op uw sublimatieprinter biedt Roland een ruim gamma van toestellen die textieltransfers printen en snijden (bijvoorbeeld de VG-serie). Zo personaliseert u heel eenvoudig truien, petten, tassen, sweaters en alle andere sportaccessoires en -materialen.

  Read more

 • Textieltransfers

  Textieltransfers

  Kledij personaliseren is een winstgevend zaakje

  Er is een grote vraag naar promotietextiel, sportkledij en uniformen waarop een logo, foto, design of tekst is aangebracht. Soms gaat het om grote opdrachten, maar heel vaak worden slechts enkele stuks besteld. Dankzij de digitale printers en snijplotters van Roland DG kunt u snel inspelen op deze vraag naar grote én kleine oplages. Er zijn geen opstartkosten, dus zelfs de kleinste opdrachten zijn winstgevend.

  Read more

 • Verkoopdisplays

  Verkoopdisplays

  Professioneel presenteren met aantrekkelijke displays

  Het is algemeen geweten dat producten beter verkopen als ze op een mooie en opvallende manier worden uitgestald. Is het nu in een supermarkt, bank, juwelier of parfumerie, producten – en bij uitbreiding diensten – spreken de klant sneller aan als ze aantrekkelijk worden gepresenteerd. Met de digitale printers van Roland DG maakt u zulke professionele verkoopdisplays op een snelle en efficiënte manier.

  Kwaliteitsprints voor kwaliteitsdisplays

  Onze grootformaatprinters leveren een prachtige printkwaliteit op tal van materialen. Met de eco-solventprinters kunt u bij voorbeeld op zelfklevende vinyl, banner, textiel en backlit printen. Met verschillende van onze UV-toestellen kunt u bovendien ook rechtsreeks printen op plaatmateriaal als karton, dibond, schuimplaat, plexi, hout en veel meer. Ideaal dus voor in-het-oog-springende winkeldisplays.

  Read more

 • Verpakkingsproeven

  Verpakkingsproeven

  Goede prototypes faciliteren de verkoop

  Met een in het oog springende verpakking kan een product zich onderscheiden van alle andere producten in de rekken van de supermarkt, cosmeticawinkel en op alle andere plaatsen. Het is de visuele identiteit die een impact maakt. Voor heel wat producenten is de keuze van het juiste ontwerp dan ook uitermate belangrijk. Verpakkingsbedrijven hebben lange tijd gewerkt zonder een realistisch visueel voorbeeld dat de klant kon aanraken en draaien zodat hij zich een nieuw product in de rekken kon inbeelden. Dankzij de inkjettechnologie van Roland DG kunnen verpakkingsbedrijven het maken van prototypes intern houden en aan hun verkooppraatjes een realistische proef met fantastische kleuren en prachtige effecten toevoegen.

  Proeven creëren op de juiste media

  Met de LED-UV-printers/snijplotters uit de VersaUV-reeks van Roland DG beschikt u over een betaalbare oplossing waarmee u controle hebt over het volledige ontwerp- en salesproces van nieuwe verpakkingen. U kunt verpakkingsproeven en prototypes op de door de klant gevraagde media creëren zodat de proef zo goed mogelijk op het uiteindelijke product lijkt. Met de LED-UV-technologie kunt u printen op krimpfolie, zelfklevende pvc, papier, synthetisch en natuurlijk leder, mesh, BOPP, PE, PET en vele andere materialen.

  Dankzij de superieure UV-technologie kunt u prachtige verpakkingsproeven en kleine oplagen maken met glanzende effecten en texturen die het verpakkingsontwerp echt doen opvallen.

  Metallic en wit

  Onze best verkopende printers met eco-solventinkten uit de VersaCAMM VS-i reeks zijn eveneens geweldige oplossingen voor verpakkingsproeven, prototypes en etiketten. U kunt er een blijvende indruk mee maken dankzij wit en honderden metallic kleuren, waaronder goud, zilver, brons en parelmoerkleur.

  Printen en snijden in een keer

  Met de printer/snijplotters van Roland DG beschikt u over een oplossing die niet alleen levendige kleuren en prachtige effecten print, maar ook contouren van de proeven of etiketten uitsnijdt, wat u kostbare tijd bespaart. Proeven en prototypes maken wordt zo gemakkelijker dan u zich ooit had kunnen voorstellen.

  Read more

 • Uniformen

  Uniformen

  Een professionele look voor elke job 

  Werkgevers verlangen vaak van hun personeel dat ze een uniform dragen. Dat geeft hen een professionele uitstraling en bevordert de herken- en zichtbaarheid van de medewerkers. Om deze werkkledij te personaliseren gebruikt u best een printer of snijplotter van Roland DG. Met deze digitale toestellen kost het evenveel om een uniek stuk te maken als om een hele set te creëren. Elke print- of snijopdracht kan namelijk een variabele tekst (bv. een naam, afdeling, personeelsnummer) of afbeelding bevatten. U volgt daarvoor enkele eenvoudige stappen in de meegeleverde software VersaWorks.

  Lees ons blogbericht over het printen van variabele data

  Werkkledij personaliseren

  U kunt werkkleding personaliseren met hittetransfers of sublimatieprints. Afhankelijk van de gewenste techniek, biedt Roland DG u steeds het ideale toestel aan. Voor hittetransfers kiest u bijvoorbeeld voor een printer met ingebouwde snijfunctie. Uw prints worden dan meteen uitgesneden, waardoor u ze direct met een hittepers kunt aanbrengen op kledij. Kiest u voor de sublimatietechniek, dan is de Texart RT-640 het ideale toestel. Via een kalandersysteem wordt de inkt overgebracht op de stof. In tegenstelling tot bij hittetransfers wordt bij sublimatie het printmateriaal niet getransfereerd, enkel de inkt.

   

  Read more

 • Water slide decals

  Water slide decals

  Digitaal printen van water slide decals 

  Water slide decals (of slip decals) worden al sinds jaren geproduceerd op analoge machines. Nu is er een digitaal alternatief beschikbaar, dat sneller en goedkoper is. Bij water slide decals komt de print los van de folie als deze in water wordt geweekt. De print wordt daarna aangebracht op de drager.

  Tal van voordelen

  Voordelen zijn onder meer dat deze zeer dun en hittebestendig zijn. Bovendien kunnen ze zonder probleem op complexe oppervlakken worden aangebracht en nemen ze de vorm van het voorwerp aan. Voorbeelden van voorwerpen zijn modelvliegtuigjes, helmen, vazen, lampenkappen en meubels. Ze kunnen meer specifiek op hout, kunststof, porselein, glas, keramiek, roestvrij staal, gecoat aluminium en gelakte oppervlakken worden aangebracht.

  Gebruik UV-printers van Roland DG

  Voor de digitale productie van deze decals worden de UV-inkten van Roland DG gebruikt in combinatie met het materiaal trudigital® van Tullis Russell. De UV-inkten blijven op het materiaal liggen, wat in tegenstelling staat tot solventinkten die in het materiaal trekken. De vernislaag wordt onder het full colour beeld geprint en dient als drager van de inkt.

  Read more